Champix niet leverbaar, Zyban is een alternatief

Champix is niet leverbaar. Champix wordt gemaakt door fabrikant Pfizer maar de productie is stilgelegd. Uit verschillende onderzoeken is vastgesteld dat er bij de productie van Champix  nitrosamine ontstaat. Deze stof is mogelijk kankerverwekkend. Daarom is de levering (tijdelijk) stopgezet, hoe lang dit duurt is onbekend. Misschien kan Pfizer het probleem oplossen maar de verwachting is dat het nog wel even duurt. Niet zo fijn als je net gestopt bent met roken, gelukkig is er ook een alternatief voor Champix.

Champix alternatief

Het verschil tussen Champix en Zyban is niet extreem groot. Zyban is dus een prima Champix alternatief. En is veilig daarnaast kan het ook effectief helpen bij het stoppen met roken. Zyban wordt geproduceerd door het bedrijf GlaxoSmithKline. Zyban neem je met tabletten in. Bupropion is de werkzame stof van Zyban. Vandaar dat Zyban soms ook wel Bupropion genoemd. Bupropion zorgt ervoor dat de stemming wordt gereguleerd door chemische neurotransmitters. Zo is de neurotransmitter dopamine nauw verbonden met het gebied in de hersenen wat beloning registreert. Onder andere roken zorgt voor een hoog dopamine niveau waardoor je een fijn gevoel krijgt. Noradrenaline zorgt dan weer voor een andere sensatie. Dit stofje werkt als een simulant waardoor je alerter bent en je goed kunt concentreren. Als je dus verhoogde druk of gevaar ervaart zullen je zintuigen door dit stofje extra op scherp worden gezet.

Als je een sigaret rookt en dus nicotine inhaleert heeft dit effect op dopamine en noradrenaline in de hersenen. Deze stofjes zorgen ervoor dat je jezelf goed en lekker voelt. Als je gaat stoppen met roken inhaleer je geen nicotine meer met als gevolg dat deze stofjes minder aanwezig zijn in de hersenen. Hierdoor ontstaan afkickverschijnselen, denk hierbij aan irritatie en jezelf futloos voelen. Bupropion draagt bij aan een verminderde opname van dopamine en noradrenaline in de hersenen. Waardoor de hersenen gewend raken aan een normaal niveau van de stofjes dopamine en noradrenaline. Kortom je hebt dan geen nicotine meer nodig om jezelf goed te voelen of alert te zijn. Hierdoor kun je effectief stoppen met roken. Mensen die Zyban gebruiken hebben een goede ervaring met dit middel.

Nu Zyban kopen »

Nicotine kauwgom of pleisters

Nicotine kauwgom of pleisters zijn ook een Champix alternatief. Ze helpen om de ontwenningsverschijnselen draagbaarder te maken. Ontwenningsverschijnselen ontstaan als je stopt met roken en je lichaam geen nicotine meer binnenkrijgt. Met deze nicotinevervangers bouw je de hoeveelheid nicotine steeds verder af  tot je gewend bent aan geen nicotine en dus gestopt bent met roken.