Is Zyban een goed middel om te stoppen met roken? Zyban helpt bij het stoppen met roken. Het geeft ondersteuning bij het stoppen met roken. Zyban is een van de bewezen effectieve medicijnen die het stoppen met roken makkelijker maakt.
Hoe effectief is Zyban om te stoppen met roken?
Voorop gesteld is motivatie een zeer belangrijk aspect om succesvol te kunnen stoppen met roken. Als er geen motivatie is wordt het lastig, met elk medicijn. Ook begeleiding kan een goede aanvulling zijn. Zyban helpt om het lichaam rustig te houden, de afkickverschijnselen te verzachten en helpt je lichaam te wennen aan onder andere aan het nicotine niveau in je lichaam. Deze daalt drastisch als je stopt met roken waardoor je lichaam het moeilijk heeft.
Werking Zyban
Bupropion is de werkzame stof van Zyban. Zyban werd oorspronkelijk geregistreerd als antidepressivum en veel voorgeschreven aan oorlogsveteranen. Men kwam erachter dat deze veteranen stopte met roken.Uiteindelijk is Zyban geregistreerd als medicijn voor stoppen met roken. Het stofje Bupropion zorgt voor de aanmaak van dopamine en noradrenaline in de hersenen. Met als gevolg dat (ex) rokers minder last van afkickverschijnselen hebben.
Hoe gebruik ik Zyban?
Zyban wordt ingenomen in de vorm van tabletten. Een kuur duurt circa 7 tot 9 weken. Zyban moet je innemen op een vast tijdstip en er moet teminste 8 uur tussen de eerste en tweede pil zitten. Neem Zyban niet in voor het slapen gaan, er kunnen eventuele slaapproblemen ontstaan. Als je met Zyban start rook je nog door. Hierdoor wordt het niveau van bupropion opgebouwd waardoor je uiteindelijk ook minder behoefte aan roken krijgt. In de tweede week stop je met sigaretten maar blijf je Zyban gebruiken tot de kuur afgelopen is. Daarna ben je als het goed is definitief gestopt met roken! Meer over het gebruik van Zyban lees je in de bijsluiter op deze pagina.
Hoe kan ik Zyban kopen en wordt het vergoed door de verzekering?
Zyban kopen kan alleen met doktersrecept. Dit kan gelukkig eenvoudig en online geregeld worden, dat scheelt een bezoek aan je eigen huisarts. Zyban wordt bij de meeste zorgverzekeraars vergoed in combinatie met professionele begeleiding.